OLIver

“Cadascú recull el que sembra”

El passat mes de novembre vam tenir el privilegi de trobar-nos en família per a recollir el que el meu pare va sembrar fa uns anys, que ha cuidat amb tot l’amor del món per a obtenir un dels més ben valorats regals: oli d’oliva propi, de casa.

A Sa Torre vam plantar fa 6 anys oliveres de la varietat arbequina. Les oliveres arbequines provenen d’Arbeca, Lleida, i poden semblar un tant despoblades de branques comparades amb altres oliveres, amb un color verd obscur, diferenciat dels verds cendra de la majoria d’oliveres.

L’oliva arbequina és petita, cada fruit pesa entre un i dos grams com a molt; però molt greixosa, facultat que permet extreure’n més oli que si ho comparem amb altres varietats.

Sa Torre

Sa Torre és un petit turó pedregós amb terra argilosa, on les oliveres han pogut fer-se seu el territori i adaptar-se de tal manera que mai han necessitat ser regades, fet que proporciona a l’oli un caràcter personal diferenciat.

De les olives arbequines de Sa Torre recollides el primer cap de setmana de novembre hem obtingut un oli molt aromàtic i lleugerament picant, amb una gran similitud al gust d’ametló verd, i del qual ha nascut un gran logo amb una gran satisfacció personal: OLIver, oli verd.

OLIver


Deixa un comentari