O com satisfer un capritx a mitja tarda
És diumenge. Com diria el nostre estimat Tomeu Penya, “Plou, i a defora bufa es vent”. Un diumenge plujós que ens retorna als mesos passats, d’hivern. Sofà, manta i peli, segurament el pla de molts de nosaltres avui.
Sofà. Després de passar tot el matí al sofà, incapaç d’aixecar-me, amb l’ordinador a sobre saltant d’un blog a un altre sense cap mena de rumb concret, la meva esquena però sobretot el meu interior em crida: mou-te! Surt d’aquí!
Manta. Amb un impuls sobtat causat per les altes temperatures i el sol que teníem aquestes setmanes passades, la manta calentona que ens acompanyava al sofà va anar directe a l’armari, ben arraconada, pensant no haver de treure-la fins l’any que ve. Ja ho diuen, “hasta el cuarenta de mayo no te quites el sayo”.
Peli. Després de comprovar que la trilogia de pel·lícules d’Antena 3 seguia en la mateixa línia que cada diumenge, el món m’ho demanava: Guida, aquesta tarda de diumenge plujós t’ho demana: dóna’t el capritx i posa’t a cuinar!
Encara sou a temps de fer com jo, només necessiteu 10 minuts, un turmix i un cul cansat d’asseure al sofà.
Què necessitam?
- 200g de farina
- 150g de sucre
- 40gr de cacau pur en pols
- 125ml de llet
- 125ml d’aigua
- 100ml d’oli
- 1 sobre de llevadura tipus Royal
- 1 poma
Per on començam?
Escalfem el forn a 180º
1_És tan fàcil com posar tots els ingredients (menys la poma) en un bol i barrejar-los amb el túrmix a màxima potència. Quan tot estigui ben integrat formant una massa homogènia ho aboquem en un motlle engrassat amb oli.
2_Pelem la poma i la tallem a làmines i les clavem en la massa que ja tenim col·locada al motlle (com a la foto que hi ha més avall). Ho enfornem uns 40 minuts o fins que l’escuradents surti ben sec.
28/04/2013 at 18:17
molt bon cake, molt bon diumenge!
28/04/2013 at 20:24
Bona pinta i…. Sense ous???
La cuinarem, gràcies
25/05/2013 at 17:36
Siii sense ous perquè no en tenia a la nevera i era diumenge! Va ser tot un invent, però també tot un èxit!
13/05/2013 at 16:22
Un tall impressionant!!! Quina gana que m’ha entrat nomñes de veure’l!!!
Recepta requeteguardada!!!
Petonets
25/05/2013 at 17:33
Prova’l de fer! Va ser tot un invet… si t’hi fixes no porta ous perquè no en tenia a la nevera! Tot i això, va ser boníssim!