Cake de iogurt grec i maduixes

No crec recordar haver passat mai tants dies al llit, malalta i sobretot desil·lusionada. 8 dies sense ganes de fer coses, sense esma per res i amb la vista cap al got mig buit van aconseguir capgirar-me i fer-me sentir molt dèbil i sense forces.

Diuen que “després de la tempesta sempre arriba la calma”, però jo em permeto dir que “després de la tempesta sempre arriba l’ímpetu”! I és que et sents nou i amb ganes de recuperar tot el que la vida t’ofereix cada dia i tu has hagut de deixar passar de llarg. Necessitava treure forces d’on fos per acompanyar els meus sentiments d’optimisme i començar amb energia i força aquesta nova empenta i uns grams de farina, sucre i ous eren tot l’impuls que necessitava.

Us animeu a compartir amb mi aquest cake? Amb mi o amb qui més us vingui de gust, que avui és un bon dia! 🙂

Felicitats a tots els enamorats del món!

cake de iogurt grec i maduixes

Què necessitam?

  • 140g de farina
  • 1 iogurt grec
  • 70g de sucre
  • 40g de mantequilla a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevadura tipus Royal
  • 125g de maduixes
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de vainilla en pols o líquida

Per on començam?

1_Posem a escalfar el forn a 180º!

2_Preparem les maduixes. Les netegem bé, els hi traiem el capoll i les tallem a daus petits. Les reservem

3_En un bol barregem la farina, la llevadura i la sal.

4_En un altre bol hi posem l’ou, la mantequilla, el iogurt grec i el sucre i ho batem bé amb unes varetes manuals fins que tot quedi ben integrat i cremós. Hi posem la vainilla i barregem.

5_Ara hem d’anar incorporant a poc a poc la barreja de farina que havíem reservat. L’anem incorporant i remenant perquè no ens quedin grumolls. Quan ja ho tinguem afegim les maduixes sense barrejar molt perquè la massa no se’ns ha de tenyir de color vermell.

6_Posem la massa en un motlle i intentem que quedin trossos de maduixa per tot, sobretot a la part de dalt perquè ja baixaran sols i no ens han de quedar tots abaix. Ho posem al forn uns 40-45 minuts o fins que fiquem un escuradents i surti sec.

Nota: el temps de cocció varia segons el motlle que utilitzem. Jo n’he utilitzat un de silicona, que va bé perquè a més no fa falta engrassar-lo. Penseu que si n’utilitzeu un que no ho sigui prèviament l’haureu d’engrassar amb una mica de mantequilla.

Anuncis

4 responses to “Cake de iogurt grec i maduixes

  • Bet

    Mmmm boníssim Guida!!! tinc uns gerds al congelador que em sembla que també serviran! M’alegro que ja estiguis millor, que l’altre dia a la uni feies una careta… Que passeu un feliç dia!!!! 🙂

    • culleradesdolces

      Bet! Prova’l de fer! Jo ja l’he fet uns quants cops més i és boníssims. De fet, jo el volia fer amb gerds però no en vaig trobar i hi vaig posar maduixes! Ja m’explicaràs el resultat! 😉

      • Bet

        Siii provaré de fer-lo per aquest cap de setmana si puc!! És que els gerds quan no estan en temporada són una mica difícils de trobar, jo quan en trobo els congelo (separats xq no s’enganxin) aguanten molt bé i en pots disposar sempre que vulguis! 🙂
        Petons!

  • margalida oliver barcelo

    jo tot d’una que tengui un forn nou estic segura que faig aquest cake…..mentres esper un altre recepte que no sigui de forn…..i facil besssssos

    en tenir forn segur que faig aquest

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: