Canastretes de crema portuguesa

Vaig caminant per Vilafranca, pel carrer Rafel Jaume en direcció a la Plaça Major. El sol brilla amb força i pica a sobre del meu abric negre. Sols sento el soroll de les meves passes a sobre de l’asfalt. De sobte la persiana verda de la casa de la cantonada s’obre i a mi em vé al cap una imatge. Tinc 7 anys i estic a la terrassa de casa. És estiu i són les 3 del migdia. Estic enfadada, molt enfadada. Hem acabat de dinar, hem desparat la taula i jo m’he aixecat de la taula amb molta energia perquè ma mare m’ha dit que després de dinar aniríem a la platja. “Abans de partir em de fer “s’horeta” i la digestió! A les 16:00 partirem”. El món em cau a sobre i vaig corrent al gronxador blau que tenim a la terrassa. Miro el rellotge, són les 15:08. Vaig al sofà, miro ma mare i veig que ja dorm. Me’n torno al gronxador, faig tan mala cara que em fa mal l’entrecella, miro d’estirar-me i adormir-me. No tinc son!! Qui té son a aquestes hores? Aixeco el cap i miro el rellotge en forma d’ós que tinc a la mà esquerra. Són les 15:12. El temps no passa. No pot ser… tothom és a la platja i jo estic perdent el temps… Torno al sofà, ma mare encara dorm. Faig una volta per la terrassa, jugo amb en Puc. Miro el rellotge, són les 15:16.

Aixeco el cap i  me n’adono que he fet 20 passes, que tinc 22 anys i que tinc al forn una pasta de fulls.

Canastretes de crema portuguesa

Què necessitam?

Per 12 canastretes:

  • 500g de pasta de full: la podeu comprar feta o fer-la vosaltres mateixos. Jo la faig i és molt més bona. Si us animeu a fer-la us deixo aquí l’enllaç de la recepta de les minipalmeres. Les quantitats i la manera de fer són les mateixes, només que no hi hem de posar el sucre!!!. Cliqueu aquí
  • 250g de llet
  • 250g de nata
  • 170g de sucre
  • 50g de farina
  • 5 vermells d’ou
  • 1 pal de canyella
  • la pell d’una llimona

Per on començam?

1_Posem en una cassola la llet, la nata, el sucre, la farina i els vermells d’ou i ho barregem bé fins que quedi tot ben integrat i no quedin grumolls.

2_Afegim el pal de canyella i la pell de llimona i ho posem al foc. Ha de coure al foc molt lent i hem d’anar remenant fins que estigui apunt de bullir. Quan arribem a aquest punt jo retirem del foc i traiem la pell de llimona i el pal de canyella.

3_Escalfem el forn a 200º.

4_Amb la pasta de full estirada a sobre de la taula amb un gruix més o menys de 3 mm, tallem 12 cercles de 10 cm de diàmetre aproximadament, i cobrim cada motlle amb un cercle.

5_Farcim els motlles sense arribar fins dalt i ho posem al forn uns 25-30 minuts fins que el farcit hagi quallat i la superfície estigui dorada. Quan les traiem del forn les deixem refredar 15 minuts abans de treure-les del motlle i després espolvoregem per sobre una mica de canyella en pols.

Són boníssimes i es poden menjar fredes o calentes!

DSC_0781

Anuncis

8 responses to “Canastretes de crema portuguesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: