Kebab casolà

Avui en dia s’introdueixen, cada vegada més, novetats a les nostres vides i costums. El món es torna cada dia una mica més homogeni. Les cultures es barregen, les persones ens movem, viatgem, emigrem i no estem mai parats. Ja es queden lluny les botigues petites i de poble, on només es trobaven els productes necessaris i seleccionats. Ara hi ha els grans magatzems i últimament hem estat invadit per bazars xinos.

En el món de la restauració passa igual. El menjar casolà ja és difícil de trobar i si volem menjar ràpid i econòmic ara tenim una varietat d’opcions que mai hauríem imaginat que podrien existir. El menjar xinès, l’indi, el japonès o turc són a dia d’avui uns bàsics en els nostres menús. Crec que no hi ha ningú que en un dia de presses no hagi anat a buscar menjar xinès!!

Des de que ens han posat un kebab a la cantonada d’abaix del nostre pis a Barcelona és més fàcil respondre a la pregunta de: “De què sopem?” Els dies de feina i estudi acaben sent una trampa per dir: “Kebab!”. Fent un recompte dels Kebabs del Fast Turko de la cantonada, en Tomeu i jo ens mirem i pensem el mateix: “això no pot ser!”. I és que en Tomeu té la teoria que cada cop que ens mengem un Kebab, perdem un dia de vida! Home… veient com descarreguen els rotllos immensos de carn de Kebab, el cap pensa que potser podem buscar una alternativa.

Doncs aquí la teniu: un kebab casolà! Amb una salsa súper aconseguida i un pa que és idèntic al que mengem al Kebab. És molt divertit de fer perquè s’infla i després veus que a dins ha quedat buit, a punt per poder ficar la carn! mmm… va ser boníssim!

Què necessitam?

Per 8 pans (per 4 persones més o menys)

  • 250g de farina
  • 140ml d’aigua
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 15g de llevadura fresca
  • 1 cullerada petita de sal
  • 1 cullerada petita de sucre

Per la salsa:

  • 1 iogurt
  • la mateixa quantitat de maionesa
  • sal
  • 1 all
  • herbes (fines herbes, julivert, orenga….)

Per el farcit:

  • 500g de pollastre (o la carn que hi vulgueu posar)
  • amanida
  • pastanaga, tomàtiga, ceba…. al gust de cadascú

Per on començam?

Escalfem el forn a 240º, a la màxima temperatura.

1_Per fer el pa fonem la llevadura a dintre l’aigua teba, i quan estigui ben disolta afegim tots els ingredients que falten. Ho barregem i amassen bé durant uns 10 minuts. Llavors formem una bola i ho deixem reposar durant 30 mintus a dins d’un bol tapat amb un drap.

2_Quan hagi passat la mitja hora formem boles de 50g amb la massa i les estirem formant cercles de 12 cm de diàmetre. Els posem en una safata per a forn i ho posem al forn només 4 minuts. Si fem massa el pa després serà massa dur i no el podrem tallar i posar-hi a dintre la carn.

3_Quan hagin passat 4 minuts traiem el pa i el deixem refredar dins la safata mateixa del forn tapat amb un drap. Quan estiguin freds ja les podrem tallar i farcir.

4_Per fer la salsa només hem de barrejar en un bol tots els ingredients amb una cullera.

5_Nosaltres vam tallar el pollastre molt fi i amb la forma com fan els Kebabs, formant tires molt fines i ho fam portar al foc fins que va ser cuit.

Ara només ens faltarà farcir els Kebabs amb la carn que vulguem, amb l’amanida i les verdures que vulguem i amb la salsa al gust!

Ahh! La maionesa la vam fer nosaltres, amb un ou, oli i un all, amb el túrmix, i us asseguro que és molt més bona que la comprada, i també més sana!

Anuncis

3 responses to “Kebab casolà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: