Picades d’abella

Vilafranca-Manacor

Vilafranca i Manacor són dos municipis de Mallorca separats per uns escassos 11 Km. Entre Vilafranca i Manacor, entre nosaltres i ells, sempre ha existit una dolça rivalitat que ens acompanya diàriament.

Ells són 40.000 i nosaltres som 3.000. Ells ens diuen que nosaltres només som un poble, i en canvi ells volen ser ciutat. Nosaltres els diem que no són poble ni ciutat. 😉 Degut a que som un poble, tots ens coneixem, sabem els noms i cognoms de tothom i inclús es conserven els “mals noms”. No tenim tendes de roba, molts restaurants ni centres d’oci, però gaudim de ser de les Terres des Pla, de tenir un Bonany i també en Tomeu Penya.

Com que som un poble, fem festa per tot. Tenim la Beata, Santa Bàrbara i la Fira i Festa del Meló, i tenim una quintada que ens fan festes per Nit Bona, Tots Sants i Carnaval. Ells ens diuen que sempre estem de festa, i nosaltres els diem que ells no en tenen de festes… 😉

Els 11 Km que ens separem fan que parlem ben diferent. Nosaltres fem un “que ben profund”, mentre que a Manacor els surt un “quie” de la boca, per ells una “chimonea” és una “chimenea” per nosaltres, i un “campinorat” és una “cucua”.

Malgrat tot, ja ho diuen que “els pols oposats sempre s’atrauen”, i jo he acabat amb un manacorí a casa i molts d’ells a la meva vida. I com que també diuen que mai anem a dormir sense haver aprés una cosa nova, avui us presento aquestes picades d’abella. Resulta que són un dolç molt típic a Manacor i que sempre s’ha fet, i amb els anys que fa que circulo per allà, i mai l’havia descobert.

Proveu-les de fer, són molt fàcils i tothom en menja, volen! Són perfectes per quan has de sortir d’un compromís 😉

AH! I si ja ho diu el nostre eslògan, per alguna cosa serà…. no?

Què necessitam?

 • 1 làmina de pasta de full
 • 3 cullerades de llet
 • 100g de mantequilla
 • 1 got de sucre
 • 75 g d’ametlla laminada
 • 75 g d’ametlla a dauets (aquestes picades no en duen, les ametlles són totes laminades)

 

Per on començam?

1_Estinem la pasta de fulls i amb un ganivet o un tallador fem triangles petits i ho posem a sobre d’un paper vegetal i a sobre d’una llauna per anar al forn.

2_Mesclem la llet, la mantequilla i el sucre i ho posem al foc lent perquè tot es fongui i es mescli bé. Quan s’hagi fos, es retira del foc i s’hi afageix l’ametlla.

3_Llavors hem de repartir la mescla a sobre dels triangles que hem fet abans i portar-ho al forn a 200º durant uns 15 minuts (fins que estiguin ben dorades i la pasta de fulls estigui cuita)

I ara, a picaaaar!

 


4 responses to “Picades d’abella

 • Xavi

  Has aconseguit treure-me una gran rialla mentre ho llegia !! Com a bon manacorí m’he sentit molt identificat. Així i tot, també he de dir que aquesta rivalitat és saníssima i que estam ben encantats de que sigueu es nostros veinats 😉

  Ah i per cert !! Boniiiissimes aquestes picades d’abella , saps que te toca no ? 😛

  Una aferrada fooorta d’un bon “manacorer” 😀

 • Sebastià Barceló

  Com bé dius, tenim és quintos noltros, i com a bona quinta sempre has estat allà, i sé que sempre hi siràs, igual que es nostros “manacorers” que com no tenen festes, venen a jugar es nostro “Torneig de la Beata”, però encantat de que sigui seu, a veure si aquest any se tornen a motivar i hi tornen venir, que encara que mos piquem, els anys que ells han participat han estat els anys que més hem anat a veure es futbol.

  Sempre mos picarem, però que seria des bons amics si no mos poguessim putetjar un poc?

  En quant a aquestes “picades d’abella”, són criminals, una vegada ten menges una, no pots aturar!!!

  Mos veim aviat Guideta, i per Nadal mos toca anar a sopar eeh, que en tenim un de pendent 😉

  Una abraçada, tant per tu com pes manacorer que tens devora!!

 • Maria Parera

  Guida!! quant de temps!
  Te vaig veure per ib3 i així vaig descobrir es teu blog, que, per cert, m’ ha encantat. Ses receptes, tan clares i tan ben explicades, fan que tot paresqui fàcil de fer; i els teus comentaris denoten sa mateixa sensibilitat de quan te vaig conèixer, que eres una nina!
  I sí, pens com tu, sa combinació arquitectura més cuina pega molt bé.
  i molt cert i molt bo tot lo que dius dels manacorers, jeje.
  Enhorabona i a seguir endavant!
  Una abraçada guapa!

  • culleradesdolces

   Maria!! Quant de temps! I quina sorpresa! Estic molt contenta de que me vessis per ib3 i m’hagis trobada! I moltes gràcies per la felicitació! Jo estaré encantada de que provis de fer alguna de les receptes i m’expliquis els resultats!!

   Una aferrada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: