Arròs melós de marisc

… i 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Aquest cap de setmana Barcelona té una cita amb un festival molt important. I és que demà dissabte dia 27 i diumenge dia 28 estem tots convidats a participar al 48 HORES OPEN HOUSE BARCELONA.

L’OPEN HOUSE és un festival d’arquitectura que ofereix l’oportunitat de visitar, experimentar i explorar obres d’arquitectura construïdes amb una gran qualitat material i espaial. Es tracta de que durant dos dies (demà i diumenge) s’obren les portes de més de 150 edificis de la ciutat perquè tothom que vulgui pugui anar a visitar-los i experimentar la seva arquitectura dura manera excepcional i a més gratuïta!!

Aquesta iniciativa va començar a London l’any 1992, però a poc a poc es va estenent per tot el món, i ja hi és a Nova York o Dublin, i fa dos anys va arribar a Barcelona. Aquí a Barcelona el primer any va reunir més de 25.000 visites i el segon any més de 35.000!! Ja us ho podeu imaginar, és tot un esdeveniment!

Per tal de que es pugui portar a terme calen molta organització i patrocinació, i es pot dir que l’ànima del festival es mou gràcies als voluntaris que hi participen. A cada edifici us hi trobareu uns quants voluntaris que us guiaran i informaran de l’edifici que aneu a visitar i de les rutes que podeu fer a la vora d’allà on us trobeu. A més, també hi ha uns guies que expliquen els edificis i que moltes vegades són els mateixos arquitectes que han fet l’obra.

Doncs bé, jo són una d’aquestes voluntàries, i demà al matí em trobareu al carrer de l’Amnistia Internacional 8-14, al districte de Sants-Montjuic. L’edifici que m’ha tocat és l’antiga fàbrica de Philips de bombetes, que es va rehabilitar i ara és un espai de creació de dansa: EL GRANER

Aquí us deixo uns quants links pels que estigueu interessats 😉

El de la pàgina de l’OPEN HOUSE aquí

Aquest és l’edifici on estaré, si cliqueu a sobre de la foto us portarà a la pàgina oficial d’EL GRANER

I si cliqueu aquí us portarà a un vídeo per veure com funciona el festival.

I aquí va la recepta, a l’altura del festival! 😉

Què necessitam?

Per dues persones:

  • 200g d’arròs bomba
  • mitja ceba
  • 1 prebe verd petit
  • 2 alls tendres
  • una tomàtiga madura ratllada
  • 600ml de brou de peix
  • 4 gambes
  • uns talls de sípia o calamar (i també hi podeu posar musclos, cloïsses…)

Per on començam?

És més fàcil del que sembla:

1_Primer sofregim les gambes i la sípia i el marisc que hi vulguem posar a una paella. Quan ja estigui gairebé cuit ho traiem de la paella i ho reservem.

2_Posem a sofregir la ceba ben picada, el prebe també ben picat, la tomàtiga ratllada i els alls tendres picats en la mateixa paella que hem sofregit les gambes. Hi posem sal!!. Ho sofregim a foc lent perquè no es cremi i quan ja estigui cuit i enrossit hi afegim l’arròs.

3_Remenem amb l’arròs fins que ja no sigui blanc. Ha d’agafar un color més transparent. Ara serà el moment de tirar el brou (que haurà d’estar ben calent).

4_Ho deixem coure durant 8 minuts a foc fort i passat aquest temps afegirem les gambes i la sípia reservada i abaixarem el foc i ho deixem coure fins que l’arròs ja estigui a punt.

5_Ho deixem reposar 5 minuts abans de servir i ja estarà llest.

Per emplatar, si ho voleu fer com ho he fet jo, heu de tallar unes làmines de carabassó fines i les heu de passar per la planxa. Ara només us caldrà un motlle rodó, enganxar-hi a dins les làmines de carabassó i després l’arròs. Bon profiiit!


2 responses to “Arròs melós de marisc

  • Margalida

    Molt bona pinta! Que t’ho passis moooolt bé demà. Com m’agradaria poder-hi ser!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • margalida oliver

    M’agrada l’arròs i també la diada del open…..ja voldria poder anar demà per Barcelona!!!! per ara la crisi no deixa anar ni per Palma!!!!!que disfrutis de l’experiència,una bessssssada.

Respon a Margalida Cancel·la la resposta

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: