Arròs melós de marisc

… i 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Aquest cap de setmana Barcelona té una cita amb un festival molt important. I és que demà dissabte dia 27 i diumenge dia 28 estem tots convidats a participar al 48 HORES OPEN HOUSE BARCELONA.

L’OPEN HOUSE és un festival d’arquitectura que ofereix l’oportunitat de visitar, experimentar i explorar obres d’arquitectura construïdes amb una gran qualitat material i espaial. Es tracta de que durant dos dies (demà i diumenge) s’obren les portes de més de 150 edificis de la ciutat perquè tothom que vulgui pugui anar a visitar-los i experimentar la seva arquitectura dura manera excepcional i a més gratuïta!!

Aquesta iniciativa va començar a London l’any 1992, però a poc a poc es va estenent per tot el món, i ja hi és a Nova York o Dublin, i fa dos anys va arribar a Barcelona. Aquí a Barcelona el primer any va reunir més de 25.000 visites i el segon any més de 35.000!! Ja us ho podeu imaginar, és tot un esdeveniment!

Per tal de que es pugui portar a terme calen molta organització i patrocinació, i es pot dir que l’ànima del festival es mou gràcies als voluntaris que hi participen. A cada edifici us hi trobareu uns quants voluntaris que us guiaran i informaran de l’edifici que aneu a visitar i de les rutes que podeu fer a la vora d’allà on us trobeu. A més, també hi ha uns guies que expliquen els edificis i que moltes vegades són els mateixos arquitectes que han fet l’obra.

Doncs bé, jo són una d’aquestes voluntàries, i demà al matí em trobareu al carrer de l’Amnistia Internacional 8-14, al districte de Sants-Montjuic. L’edifici que m’ha tocat és l’antiga fàbrica de Philips de bombetes, que es va rehabilitar i ara és un espai de creació de dansa: EL GRANER

Aquí us deixo uns quants links pels que estigueu interessats 😉

El de la pàgina de l’OPEN HOUSE aquí

Aquest és l’edifici on estaré, si cliqueu a sobre de la foto us portarà a la pàgina oficial d’EL GRANER

I si cliqueu aquí us portarà a un vídeo per veure com funciona el festival.

I aquí va la recepta, a l’altura del festival! 😉

Què necessitam?

Per dues persones:

  • 200g d’arròs bomba
  • mitja ceba
  • 1 prebe verd petit
  • 2 alls tendres
  • una tomàtiga madura ratllada
  • 600ml de brou de peix
  • 4 gambes
  • uns talls de sípia o calamar (i també hi podeu posar musclos, cloïsses…)

Per on començam?

És més fàcil del que sembla:

1_Primer sofregim les gambes i la sípia i el marisc que hi vulguem posar a una paella. Quan ja estigui gairebé cuit ho traiem de la paella i ho reservem.

2_Posem a sofregir la ceba ben picada, el prebe també ben picat, la tomàtiga ratllada i els alls tendres picats en la mateixa paella que hem sofregit les gambes. Hi posem sal!!. Ho sofregim a foc lent perquè no es cremi i quan ja estigui cuit i enrossit hi afegim l’arròs.

3_Remenem amb l’arròs fins que ja no sigui blanc. Ha d’agafar un color més transparent. Ara serà el moment de tirar el brou (que haurà d’estar ben calent).

4_Ho deixem coure durant 8 minuts a foc fort i passat aquest temps afegirem les gambes i la sípia reservada i abaixarem el foc i ho deixem coure fins que l’arròs ja estigui a punt.

5_Ho deixem reposar 5 minuts abans de servir i ja estarà llest.

Per emplatar, si ho voleu fer com ho he fet jo, heu de tallar unes làmines de carabassó fines i les heu de passar per la planxa. Ara només us caldrà un motlle rodó, enganxar-hi a dins les làmines de carabassó i després l’arròs. Bon profiiit!

Anuncis

2 responses to “Arròs melós de marisc

  • Margalida

    Molt bona pinta! Que t’ho passis moooolt bé demà. Com m’agradaria poder-hi ser!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • margalida oliver

    M’agrada l’arròs i també la diada del open…..ja voldria poder anar demà per Barcelona!!!! per ara la crisi no deixa anar ni per Palma!!!!!que disfrutis de l’experiència,una bessssssada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: