Temps entre hores: barretes de muesli

Mai m’hauria imaginat que deixaria el bloc al marge del meu dia a dia tant de temps. Ja ho sé, no tinc excusa, però la veritat és que m’ha costat molt tornar a la rutina diària i incloure-hi totes les meves obligacions que formaven part de mi normalment. Aquest estiu no puc dir que hagi cuinat molt. He voltat per aquí i per allà, i no he estat molt per casa. A més, les mamàs ens fan uns menjars tan bons que a la cuina no hi ha lloc pels principiants.

Començat el curs i ja havent agafat l’engranatge, ja puc dir que no tenc molt temps lliure. Com molts ja sabeu, m’he engrescat a començar uns nous estudis sense deixar de banda els que ja tinc iniciats. Això es tradueix a fer l’últim curs d’arquitectura i algunes assignatures de primer de dret, molt poc temps lliure per mi i les meves aficions i anar tot el dia a les totes. Tot s’ha de dir, ho faig perquè vull i m’agrada, i sense aquest “cul inquiet” que tinc no podria viure!

Heu vist l’últim anunci  de Free Damm? M’encanta, i crec que reflecteix molt bé el temps que ara tinc per descansar i fer les petites coses que marquen el dia com a un “bon dia”. Aquests temps entre hores és el “meu temps” que ara puc dedicar a descansar, però també a fer allò que sempre m’ha agradat: cuinar i ser jo mateixa. No heu vist l’anunci? Aquí us el deixo, mireu-lo perquè és un carregador de piles per seguir amb el dia a dia!

I aquí teniu la recepta, un berenar per aquestes estones que tots tenim entre obligacions: 5 minuts de parada a la feina, una estona entre classes, el moment del cafè o  l’hora de berenar i jugar al parc

Què necessitam?

Els ingredients bàsics són:

  • muesli
  • fruits secs: ametlles, nous, panses…
  • mel
  • sucre morè
  • oli d’oliva
  • fruites deshidratades, com per exemple plàtan, poma… Encara que jo he utilitzat plàtan normal, perquè m’agrada més
  • Xocolata negra (uns 250 g)
  • Opcional: aroma de vainilla, sèsam, confitura de fruites, ….

Les proporcions van a gust personal de cadascú, ja que podeu experimentar i posar més quantitats o menys de cada cosa. Jo he fet servir: 500g de muesli, unes quantes nous xafades, uns 150 ml de mel, 5 cullerades d’oli, 3 cullerades de sucre, unes gotes d’aroma de vainilla i un plàtan petit tallat a daus ben menuts.

Per on començam?

1_Escalfem el forn a 170º.

2_Barregem el muesli amb el plàtan (o els fruits secs i les fruites que vulgueu) en un bol.

3_Per altra banda posem al foc molt fluix la mel fins que tengui una consistència molt clara. Llavors aturem el foc i hi posem el sucre, l’oli i l’aroma de vainilla. Barregem una mica i ho incorporem a dintre de l’altre bol, on hi tenim el muesli, i ho barregem bé.

4_Preparem una safata de forn amb un paper de forn i a sobre hi estenem la barreja de muesli. Amb les mans banyades amb aigua freda perquè no se’ns enganxi a les mans aplanem la barreja i ho introduïm al forn uns 20-25 minuts.

5_Ho traiem del forn i ho deixem refredar a temperatura ambient. Llavors, fonem la xocolata al bany maria o al microones i ho tirem per sobre de la safata de muesli. Ara només faltarà esperar a que la xocolata s’endureixi i ja podrem tallar el muesli en forma de rectangle, i tindrem unes barretes boníssimes de muesli.

 

Anuncis

2 responses to “Temps entre hores: barretes de muesli

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: