…i benvinguda xocolata!!
Avui en dia els poders de la xocolata no són cap secret. Jo no sé si dóna energia, si té efectes de rapidesa i fa que siguis més efectiu o si simplement et dóna uns ànims que ningú et sap donar i un optimisme mai vist o que, però aquests han estat els seus efectes en mi aquest cap de setmana.
Resulta que gràcies a les entregues que tinc aquesta setmana, m’espereva una llarga marató de fer feina que començava el divendres a les 4 de la tarda i acabava… No tenia fi. Doncs bé, com que els meus ulls no veien la fi d’aquests 42,195 km de feina, vaig decidir anar a comprar xocolata per donar una mica d’alegria al cos. Podríem dir que és com una medicina que té aquest prospecte:
“Quan vosté comenci a notar els primers síntomes de decaiguda, prengui’s una porció de xocolata i els seus ànims experimentaran una pujada notable”. Així ha estat, i us ho recomano a tots aquells que tingueu aquests síntomes, no falla 😉
Per acabar d’arrodonir la festa, acabada la feina prevista no podia fer altra cosa que fer un pastís de xocolata, o millor dit, el pastís de xocolata!! Aquí el teniu!
Ahh! No sé si us n’havieu adonat, però feia molt que no publicava una recepta feta amb forn, i és que arran del desastre amb l’aigua d’aquell dimarts 13 que vam tenir, el forn no anava bé, i per fi ens n’han posat un de nou! Així que aquesta ha estat també l’excusa perfecta per estrenar-lo amb un dolç! 🙂
Què necessitam?
- 250g de xocolata negra
- 250g de mantequilla
- 50g de sucre
- 125g de farina que ja porti llevadura
- 75g d’ametlles trossejades
- 5 ous
Per la cobertura:
- 150g de xocolata
- 150ml de nata
Per on començam?
1_Posem la xocolata i la mantequilla a fondre al bany maria o al microones.
2_Mentrestant batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina i movem bé fins que ja no quedin grumolls.
3_Incorporem al mescla de xocolata i mantequilla a la mescla anterior i afegim les ametlles. Ho removem bé i ho posem al forn uns 35 min a 160º. Aneu-lo vigilant que això depèn de cada forn!!
4_Mentre el pastís estigui a dintre del forn anirem preparant la cobertura. Posem la nata al foc i quan comenci a prendre el bull ho retirem del foc i hi tirem la xocolata trossejada. Deixem que es fongui i quan ho hagi fet ho barregem i ho deixem refredar.
5_Traiem el pastís del forn i hi tirem la cobertura pel damunt.
13/05/2012 at 17:20
Necessit una dòsis de xocolata i aquesta tarta seria sa perfecte! Aixi m’agrada, q vaguis adquirint receptes noves, perque en venir cap aqui ja saps q te toca!
13/05/2012 at 20:58
Bua! Estic fent calculs si me surt mes barato comprar es ingredients o pagar un bus d’anada i tornada fins a Bcn i tastar sa teva! Te molt bona pintaa!
13/05/2012 at 22:45
Jo també necessito sentir els efectes de la xocolata!!!
Uau, té una pinta espectacular!
14/05/2012 at 3:41
He de reconèixer que amb aquesta pinta tant irresistible a qualsevol se li fa la boca aigua!
14/05/2012 at 15:26
Buaaahhhhh… M’acab de aixecar de sa sesta i no hi ha res que me faci mes goles que aixo…
14/05/2012 at 16:24
Moltes gràcies a tooots!
He de dir que és boníssim, i que promet que el faré a Mallorca. És dels meus preferits!
Marta: tu el vas provar el quatri passat, que no te’n recordes??