Pastís de xocolata

…i benvinguda xocolata!!

Avui en dia els poders de la xocolata no són cap secret. Jo no sé si dóna energia, si té efectes de rapidesa i fa que siguis més efectiu o si simplement et dóna uns ànims que ningú et sap donar i un optimisme mai vist o que, però aquests han estat els seus efectes en mi aquest cap de setmana.

Resulta que gràcies a les entregues que tinc aquesta setmana, m’espereva una llarga marató de fer feina que començava el divendres a les 4 de la tarda i acabava… No tenia fi. Doncs bé, com que els meus ulls no veien la fi d’aquests 42,195 km de feina, vaig decidir anar a comprar xocolata per donar una mica d’alegria al cos. Podríem dir que és com una medicina que té aquest prospecte:

“Quan vosté comenci a notar els primers síntomes de decaiguda, prengui’s una porció de xocolata i els seus ànims experimentaran una pujada notable”. Així ha estat, i us ho recomano a tots aquells que tingueu aquests síntomes, no falla 😉

Per acabar d’arrodonir la festa, acabada la feina prevista no podia fer altra cosa que fer un pastís de xocolata, o millor dit, el pastís de xocolata!! Aquí el teniu!

Ahh! No sé si us n’havieu adonat, però feia molt que no publicava una recepta feta amb forn, i és que arran del desastre amb l’aigua d’aquell dimarts 13 que vam tenir, el forn no anava bé, i per fi ens n’han posat un de nou! Així que aquesta ha estat també l’excusa perfecta per estrenar-lo amb un dolç! 🙂

Què necessitam?

  • 250g de xocolata negra
  • 250g de mantequilla
  • 50g de sucre
  • 125g de farina que ja porti llevadura
  • 75g d’ametlles trossejades
  • 5 ous

Per la cobertura:

  • 150g de xocolata
  • 150ml de nata

Per on començam?

1_Posem la xocolata i la mantequilla a fondre al bany maria o al microones.

2_Mentrestant batem els ous juntament amb el sucre. Afegim la farina i movem bé fins que ja no quedin grumolls.

3_Incorporem al mescla de xocolata i mantequilla a la mescla anterior i afegim les ametlles. Ho removem bé i ho posem al forn uns 35 min a 160º. Aneu-lo vigilant que això depèn de cada forn!!

4_Mentre el pastís estigui a dintre del forn anirem preparant la cobertura. Posem la nata al foc i quan comenci a prendre el bull ho retirem del foc i hi tirem la xocolata trossejada. Deixem que es fongui i quan ho hagi fet ho barregem i ho deixem refredar.

5_Traiem el pastís del forn i hi tirem la cobertura pel damunt.

Anuncis

6 responses to “Pastís de xocolata

  • Maria Tauler

    Necessit una dòsis de xocolata i aquesta tarta seria sa perfecte! Aixi m’agrada, q vaguis adquirint receptes noves, perque en venir cap aqui ja saps q te toca!

  • Guillem Adrover

    Bua! Estic fent calculs si me surt mes barato comprar es ingredients o pagar un bus d’anada i tornada fins a Bcn i tastar sa teva! Te molt bona pintaa!

  • marta morales

    Jo també necessito sentir els efectes de la xocolata!!!
    Uau, té una pinta espectacular!

  • lilnunette

    He de reconèixer que amb aquesta pinta tant irresistible a qualsevol se li fa la boca aigua!

  • Merin

    Buaaahhhhh… M’acab de aixecar de sa sesta i no hi ha res que me faci mes goles que aixo…

  • culleradesdolces

    Moltes gràcies a tooots!

    He de dir que és boníssim, i que promet que el faré a Mallorca. És dels meus preferits!

    Marta: tu el vas provar el quatri passat, que no te’n recordes??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: