Mandonguilles sueques

i 1 picada, 100 plats!

Avui toca publicar la primera recepta que estrena un dels llibres que em van regalar per Sant Jordi: 1 picada, 100 plats. 

Quan vaig veure el títol em va encantar, és molt original i pràctic oi? Es tracta d’un llibre de cuina que a partir d’una picada de carn de vedella picada i uns quants ingredients més, aconsegueix cuinar 100 receptes ben diferents. Al llibre trobem des d’una simple lasanya clàssica, fins a sopes, passant per pa de carn o també curry.

Aquí us presento la picada que és la base de totes les receptes del llibre:

Per 4-6 persones:

  • 1Kg de carn picada de vedella
  • 1 ceba ben picada
  • 1 gra d’all (opcional)
  • sal i pebre bò

Donat que la carn picada és tan versàtil, la picada bàsica té numeroses aplicacions. La ceba sempre està present, però en algunes receptes es substitueix per algun altre membre de la família, com per exemple cebes tendres, cebes morades… L’all és un element opcional, que va al gust de cadascú.

Així que a partir d’ara, quan publiqui una recepta amb aquesta picada, em referiré a ella amb el nom de : “la nostra picada”. 

La primera recepta que publicaré d’aquest llibre són unes mandonguilles molt bones que m’han sorprès bastant, ja que són molt diferents de les que havia menjat fins ara. Us animo a que les feu, sobretot la salsa que porten……. bonsíssima!

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 2 patates
  • 25g de pa ratllat
  • 650g de carn picada de vedella
  • 1 ceba petita ratllada
  • 1 ou
  • nou moscada
  • pa ratllat per arrebossar
  • sal i pebre bò

Per la salsa:

  • 2 cullerades de farina
  • 225ml de nata per montar
  • 225ml de brou de carn
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Posem a bollir les patates dins una olla amb aigua salada. Les tallem en trossos grans i les bollim. Quan ja estiguin cuites, les posem en un bol i les xafem. Les deixem refredar.

2_Quan les patates ja no siguin tan calentes, hi afegim el pa ratllat, la ceba ratllada, l’ou batut i la carn de vedella picada. Hi posem sal i pebre bò i ho barregem bé.

3_Ara hem de formar boles petites del tamany d’una nou, les arrebossem amb el pa ratllat i les fregim a foc mig durant uns 10 minuts, fins que estiguin cuites per dintre.

Per fer la salsa:

1_Posem en una paella dues cullerades de farina i ho removem bé durant 1 minut perquè es torri una mica.

2_Abaixem el foc i hi afegim el brou de carn incorporant-lo a poc a poc, i després la nata. Ho deixem al foc perquè la salsa redueixi i anem movent cada estona.

3_Ara només falta emplatar les mandonguilles amb la salsa.

Anuncis

One response to “Mandonguilles sueques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: