Coques versàtils amb massa de cervesa

… i Urbanisme non-stop!

Aquests dos últims dies he estat  tancada a casa fent Urbanisme; i és que avui tenia una entrega, i això es tradueix en mooolta feina. He fet un intensiu non-stop i en dos dies, que han estat 16 hores, he aconseguit fer una entrega ben digna. La veritat és que he quedat ben contenta i satisfeta!

Aquestes 16 hores dónen molt temps per pensar, ja que la feina que estava fent era molt mecànica i es traduïa a fer feina en Autocad; i per tant tenia tot el temps del món per pensar. Només pensava en què podia fer per sopar, o dinar…. però no tenia temps per fer-ho. Així que avui, amb les mans buides després d’entragar Urba, he agafat la iniciativa i m’he posat a cuinar!

Aquest temps que anava pensant què cuinar mentres anava fent feina, anava descobrint noves cares de la cuina. Resulta que cuinar no és tan diferent de fer arquitectura. Quan pensem un projecte d’arquitectura estem fent un exercici d’imaginar una cosa que ara no existeix però que amb el teu esforç i iniciativa podrà ser possible. Quan cuinem, pensem el què volem fer, planegem anar a comprar i el què necessitam; ho fem, i ens sorgeixen problemes com en qualsevol d’altre projecte, però les superam i al final ens en sortim; i llavors presentem el plat, per a que entri per la vista a la gent que l’assaborirà. Ja ho veieu, si us agrada cuinar no dubteu que podríeu ser uns bons arquitectes! I viceversa, clar 😉

Avui el projecte, a part del d’urbanisme, han estat unes coques fetes amb una massa de cervesa, ja que no tenia llevat, i a més he aprofitat varis ingredients que tenia per la cuina i que no s’havien de perdre. Ja ho veieu, són unes coques ben versàtils. Us animau a personalitzar-les? 😉

Què necessitam?

Per la massa:

  • mig tassó d’oli d’oliva
  • un tassó de cervesa (sempre la quantitat de cervesa ha de ser el doble que la d’oli)
  • un polsim de sal
  • farina

Per la coca de ceba i toyina:

  • 1 ceba
  • 1 ou
  • tonyina

Per la de pebres del piquillo

  • pebres del piquillo
  • formatge brie

Per la d’olives

  • Olives negres i verdes
  • Orenga

Per on començam?

1_Mesclem l’oli d’oliva, la cervesa, la sal i afegim la farina que es begui i amassem bé. La quantitat de massa dependrà de la quantitat d’oli i cervesa que hi posem.

2_Deixem reposar la massa mentres preparem el que hi posarem a sobre.

3_Quan els tinguem preparats, estenem la pasta i hi posem a sobre el què volguem. Ho enfornem a 180º uns 15-20 minuts.

Per la de ceba:

1_Tallam la ceba i la sofregim a foc lent. Quan estigui, ho barregem amb un ou que haurem batut abans. Ho posem a sobre de la pasta estirada i col·loquem a sobre la tonyina.

Per la de pebres del piquillo:

1_Posem el formatge brie a trossos a sobre de la massa estirada i a sobre hi posem els pebres.

Per la d’olives:

1_Tallem unes quantes olives negres i verdes. Els amanim posant un raig d’oli d’oliva i orenga. Ho posem a sobre de la massa.

Anuncis

5 responses to “Coques versàtils amb massa de cervesa

  • Margalida Oliver Barcelo

    m’agrada molt la idea de les coques ……. jo crec que també sóc imaginativa.pero es veu
    que no m’ha donat pel menjar, ja que tinc un risotto pendent, però no se per que regla de tres no aconsegueixo ajuntar els ingredients a la vegada …… quan tinc els bolets variats, em falta el formatge parmesà …. quan tinc el formatge ja s’han fet malbé els bolets!! no dubtis que insistiré!!
    enhorabona pel teu treball, voluntat i energia que tens, veig que tinc molt a aprendre de tu! una abraçada molt gran,besssssssos

  • Arnau

    Quina bona piiiinta! crec q aquestes coques són el millor partit que podies haver tret de les hores de cad.
    Totalment d’acord amb la relació arquitectura-cuina, no hi havia caigut mai i l’any passat la Bet m’ho va dir i vaig veure que tenia molta raó!
    Algun dia porta alguna coca a… compo, per exemple 🙂
    i ànims a seguir projectant menjar, que els resultats són molt bons!

  • Sebastià Barceló

    Després de molt de temps torn a compareixer per aquí, però estic bastant estressat i no tenia temps per res, i avui, he trobat mijoreta per posar-me al dia!

    Vale, ha quedat demostrat que de cada dia hi tens més idea amb això, i jo crec que quan tornis ser per aquí, pots fer un dinarillo o algo, i així, els que esteim per mallorqueta també podrem gaudir de tot lo que penjes per aquí 😉

  • Xavi

    Bueeno, bueno ! Jo encara no m’havia estrenat comentant aquestes delicioses receptes que elabores, i avui per fi ho faig. Sa veritat és que tot fa una bona pinta que permi arrassaria amb tot lo que hi ha per aquí. Un dia les ajuntaré i així quan m’independitzi tendré per cuinar sense passar pena jajaja.

    Aaah, i per cert, esper que colque dia almenos te dignis a convidar-mos a tots a dinar de colque recepte d’aquestes o no ?

    Res Guida, segueix així, perquè això promet !

  • pieintheskybcn

    Fantàstiques receptes i blog! T’he descobert pel programa d’IB3! Et seguiré 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: