Flam de carbassó… i la caloreta ja ens empaita!

Quan arriba l’estiu casa nostra s’omple de rialles i carbassons!

Sí, quan arriben els carbassons de l’hort del meu pare ja és una senyal més que evident que estem en ple estiu: sopars a la fresca que s’allarguen fins ben tard, festes i verbenes, tardes de piscina, i els magnífics sopars amb els amics a la platja…. m’encanta 🙂

És per això que aquest cap de setmana, amb el sol que ha sortit i l’ambient de primavera que es respirava no em vaig poder resistir, i vaig comprar carbassons! No són com els del meu pare, tot s’ha de dir, però per fer-nos aquesta il·lusió de ser a l’estiu per un dia, ja ens han anat bé.

De carbassons n’he menjat de moltes maneres, i totes elles m’encanten. Quan el meu pare apareix a casa carregat, ma mare ja comença a pensar: què farem amb tants de carbassons? Què farem? Ara us ho explicaré: carbassons a la planxa, arrebossats, truita de carbassó, carpaccio, carbassons farcits… Cada dia carbassó amagat sota una recepta diferent.

Vaig pensar que de flam no n’havia fet mai ma mare (que em corregeixi si no és així), o almenys no n’acostumem a menjar a casa. És per això que ho vaig voler provar i fer l’experiment per després poder-ho fer de veritat amb els carbassons bons del meu pare. I la veritat és que l’experiment ha sortit boníssim, per llepar-se’n els dits!

Què necessitam?


Amb aquests ingredients jo he fet un flam petitó, de la mida de flam de tota la vida i també un de gran, que en poden menjar 4 persones.

  • 3 carbassons
  • 2 cebes grosses, o 3 de petites
  • 3 ous
  • 200ml de nata líquida
  • 150g de formatge tendre
  • 30g de mantequilla
  • Oli, sal i pebre bò

Per on començam?

1_Tallem en daus els carbassons i pelem les cebes i les tallem ben finetes.

2_Fonem la mantequilla i hi posem un raig d’oli d’oliva. Seguidament hi incorporem les cebes i les sofregim a foc suau. Quan estiguin una mica doradetes hi afegim els carbassons i continuem la cocció fins que estiguin tendres.

3_Posem la preparació en un bol gran, i hi afegim la nata líquida, els ous prèviament batuts, el formatge i també sal i pebre bò al gust. Ho mesclem tot molt bé.

4_Repartim la preparació en els motlles que vulguem i ho posem a coure al bany maria al forn, a uns 160º durant més o menys 40 minuts. Anem vigilant perquè la cocció pot variar, el que hem de tenir en compte és que els flams estiguin quallats.

Anuncis

4 responses to “Flam de carbassó… i la caloreta ja ens empaita!

  • Tomeu

    Puc corroborar que és ben bò! I això que jo no som massa de carabassó… Fris de provar-ho amb carabassons vilafranquers de s’estiu!

  • Josep

    Jajajajajajajajaja! Ets una cocinillaaaaaaaas!

  • Bet

    Mmmm boníssim!!! aquest estiu vaig fer una cosa semblant, i és que ens passa igual que a vosaltres amb els carbassons, sempre en tenim un munt! i la veritat és que fan treballar la imaginació… T’han quedat fantàstics aquests flams! 🙂

  • Maria Tauler

    Corregesc, fan molt bona pinta! No sé com vaig mirar sa foto ahir! i mira q jo i es carabassó…molt amics no som!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: