Pastisset de plàtan i xocolata

Ja som al cap de setmana! Semblava que aquesta setmana era interminable… Però tot se supera i ja som a dissabte! 🙂

Aquesta setmana només pensava que tenia el bloc més que abandonat, i em sentia molt malament, però no tenia temps de cuinar res presentable. Només frissava de que arribés el divendres i aprofitar per cuinar alguna cosa bona bona. I així ha estat, ahir en arribar de classe vaig mirar què tenia a la nevera i vaig anar per feina.

El dia abans havíem anat a comprar. En Tomeu (cosa rara) em va dir: per què no compram fruita? :O quina sorpresa! Normalment no és una iniciativa seva, i jo quan vaig sentir aquestes paraules de la seva boca no vaig fer-li la contrària. Vam comprar plàtans i pomes, crec que massa, perquè les pomes encara estan intactes i dels plàtans n’hem menjat 3.

Per això, quan buscava què podia fer, vaig pensar que podria aprofitar la fruita. A més, quan vaig veure els plàtans em va venir al cap que, quan era petita i anava a dinar a ca la “padrina pitja” (l’altra padrina que un dia us presentaré), quan no hi havia postres menjava un plàtan i l’untava de nocilla. Sé que és una guarreria però m’agradava molt!

Doncs d’aquí surt el pastisset. És un pastisset individual, perquè m’agraden més les postres individuals, així queden més mones i no es destrossen quan les talles i les serveixes. Es pot fer també com a pastís gran. Els ingredients que poso equivalen més o menys a 3-4 pastissets o 1 pastís gran.

Què necessitam?

  • 150g de galletes digestives
  • 70g de mantequilla
  • 250g de “dulce de leche”
  • 300g de mató (o brossat com en diem a Mallorca)
  • 2 làmines de gelatina neutra
  • 3 plàtans
  • 250g de xocolata negra per a cobertura
  • 300g de nata per montar

Per on començam?

1_Primer fonem la mantequilla i triturem les galletes digestives. Quan tinguem aquets dos passos fets, ho mesclem. Aquesta mescla servirà per fer la base del pastís. Ho posem a la base del motlle i ho compactem bé. Després ho posem dins la nevera mentres fem els altres passos.

2_Posem a hidratar la gelatina amb aigua freda. Abans d’incorporar-la a la mescla, la traiem de l’aigua freda i la posem en un got amb un dit d’aigua calenta per a que es fongui.

3_Barregem el mató i el “dulce de leche”, i també hi posem una de les làmines de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta. Ho barregem bé i hi deixem apart.

4_Ara, fonem la xocolata, i quan ja estigui fosa hi incorporem la nata i l’altra làmina de gelatina ja fosa amb l’aigua calenta.

5_Tallem els plàtans a l’amines. Un truc és sucar-lis a sobre una mica de llimona, perquè així no s’oxidarà la fruita.

5_Ara, només ens quedarà montar el pastisset. Primer posem a sobre de la base de galletes la barreja de “dulce de leche”. Després, hi posem les làmines de plàtan anant alerta a que no s’enfonsin. Si voleu, podeu posar el pastisset a la nevera quan hagueu posat la primera capa per a que s’endureixi una mica i no s’enfonsi el plàtan. Quan haguem posat el plàtan només faltarà posar-hi a sobre la barreja de xocolata.

6_Quan estigui montat ho posem a la nevera fins que s’endureixi. Després podem decorar posant més làmines de plàtan per sobre.

Quan ho tenia acabat, vaig pensar que tenia nous i que hagués estat una bona idea posar-n’hi. Si ho proveu, ja em direu que tal 😉

Anuncis

3 responses to “Pastisset de plàtan i xocolata

  • catalina brunet

    Ueeeeeu!!!!! Quina pinta que fa aixo, ja m’agradaria tenirna un bossinet,aixi sa fruita fa bon menjarla:)

  • margalida

    Això és una booooooooomba!!! Sols ho poreu menjar voltros. Jo sols ho puc mirar!!!!!!!!!!

  • marta morales

    Ufff.. Jo això no ho puc llegir… m’ha agafat una gana…!!!
    Veient això, jo si fos en Tomeu compraria kilos de plàtans cada setmana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: