Ei, que ja arriben els enamorats!

Sí! D’aquí res ja serem al dia dels enamorats. Sé que molts de vosaltres pensareu que això és ridícul o que no us sentiu identificats. A mi tampoc no m’entussiasma gaire, no us penseu, però sempre fa una mica d’il·lusió celebrar alguna cosa. Sempre estem disposats a fer festa, no trobau?

El dia dels enamorats no és més que un altre dia qualsevol, però no ens costa res fer-lo una mica especial. La meva manera de fer-lo especial és fent un bon tiberi. Per això us vull presentar un menú per aquest dia. El que passa és que entre el començament de quatrimestre i la universitat, m’he quedat una mica curta i no he arribat a poder fer un entrant, així que haureu de posar una mica d’imaginació i inventar un bon aperitiu!

El primer plat és un milfulls de pollastre, molt fàcil de fer i que dóna molt bon resultat. En aquest cas he utilitzat pollastre perquè és el que tenia, però també es pot fer amb llom, que crec que deu ser més gustós. Ja veureu, us agradarà perquè és un plat que agradarà a gairabé tothom i és molt senzill.

El postre m’encanta, perquè no només el podreu assaborir vosaltres, ja que està pensat per regalar. Crec que aquest dia és per a poder compartir-lo amb els que estimes i amb la gent que sempre et fa costat, i és per això que he adaptat una recepta de pastís de xocolata convencional a unes piruletes individuals. En aquest cas molt especials, que han pogut fet feliç a una persona molt important per mi! 🙂

Esper que us agradi!

Milfulls de pollastre

Què necessitam?

Per 4 persones:

  • 12 tallades de pollastre (3 per comensal) molt finetes.
  • 100g de formatge gruyère en talls fins
  • 100g de pernil ibèric
  • 4 talls de mozzarella fresca
  • Salsa de soja
  • Alls tendres
  • Sal i pebre bò

Per on començam?

1_Preescalfem el forn a 180º a gratinar.

2_Tallem el perfil i el gruyère en talls en juliana.

3_Salpimentem el pollastre i el marquem en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva.

4_En una safata per a forn, posem 4 trossos de pollastre separats, que seran les 4 raccions. A sobre hi posem una mica de pernil ibèric i gruyère, i llavors a sobre hi posem una altra tallada de pollastre i repetim l’operació fins aconseguir 3 psisos. Acabem amb un tall de mozzarella i ho posem al forn a gratinar.

5_Mentre el pollastre està al forn agafem la mateixa paella que hem fet servir per a marcar el pollastre i hi sofregim els alls tendres amb la salsa de soja.

6_Retirem del forn el pollastre quan ja estigui gratinat i el decorem amb els alls tendres.

Piruletes de xocolata

Què necessitam?

per unes 20 piruletes:

  • 120g de xocolata negra per a postres
  • 75g de mantequilla
  • 100g de sucre
  • 3 ous
  • 1 cullerada de vainilla
  • 120g de farina
  • xocolata blanca
  • virutes de colors, pinzell per a escriure de pastisseria, etc
  • Pals

Per on començam?

1_Escalfem el forn a 250º.

2_Fondre en un mateix bol la xocolata negra i la mantquilla.

3_Afegim a la barreja anterior els ous i el sucre i ho mesclem bé.

4_Incorporem la cullerada de vainilla i hi afegim la farina. Ha de quedar una massa bastant espessa, i si trobeu que no ho és prou hi podeu afegir una mica més de farina.

5_Ara deixem reposar la barreja durant una hora perquè s’ha d’endurir per a que poguem formar bolles.

6_Una vegada endurida, formarem les bolles amb l’ajuda de dues culleres. Ho col·loquem en una safata per a forn i les aplanem. Fiquem a cada bolla un pal. Jo he utilitzat pals per a pintxos i les he tallat a la mida que m’ha interessat.

7_Coem les piruletes al forn no més de 8 minuts, perqué si ens passem quedarien massa seques. Les deixem reposar i refredar i només quedarà decorar.

8_Fonem la xocolata blanca i la posem es una mànega de pastisseria, i podrem fer els dibuixos que volguem. Jo també hi he posat virutes en forma de cors, pero hi podeu posar el que vulgueu. El que heu de recordar és que les virutes s’han de posar a sobre de la xocolata blanca perquè s’han d’enganxar bé!

Feliç dia dels enamoraaaats! 

Anuncis

6 responses to “Ei, que ja arriben els enamorats!

  • Maria

    GraCis a tu es sant valentin serà més dolç. No tenc paraules per agraïr-te… Mil gracis! Feis-me un favor tu i en tommy, veniu jaaa perfavor! Per aqui se vos enyora…
    ara ja puc dir que no només fan bona pinta, son bonissiiiimes!
    T’estiiiim

  • marta morales

    T’he de dir que ets tota una artista! I molt bones fotos, per cert!!
    Passeu un bon St valentí, parella! 🙂

  • Marina

    mmmmmm…quines ganes!

  • maria nicolau

    bonissims lo dels mil fulls de pollastre , a tots ens a encantat, a sufrit un petit canvi ,el formatge a tingut que esser edam ,no tenien gruyere,pero perfecta.Enhorabona per el blog

  • culleradesdolces

    Moltes gràcies Maria, estic contenta de que l’hagis fet i que vos hagi agaradat. Me fa molta d’il·lusió. Li hauries d’haver fet una foto i enviarme-la per correu, per es pròxim pic ja ho saps 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: