Panets de bacó i formatge

Avui…. el PA!!

El pa és un aliment que per si sol no m’entusiasma. Mai he estat de menjar pa sol o amb plats que no sigui imprescindible. Tot el contrari de la meva padrina, una d’elles, que menja moltíssim pa, amb tot i sempre; però aquesta serà una altra entrada del bloc que tinc pensada per a més endavant.

Aquests panets estan inspirats en un restaurant de Barcelona, que vam anar amb els pares i la germana de’n Tomeu. Al principi, quan ells van proposar d’entrar en aquell restaurant vaig pensar: aiai, on hem entrat, que aquí ens fiblaran i passarem una gana…. Però no va ser així, més aviat tot el contrari.

El restaurant es diu 111 (centonze ) i s’hi menja molt bé. Als migdies fan un menú assequible de preu, i pots triar entre dos primers i dos segons, i després també el postre. Si podeu aneu-hi, està en plenes Rambles de Barcelona.

Doncs d’aperitiu et porten uns panets, en aquest cas eren de ceba i formatge i uns altres de fruits secs, i els serveixen amb mantequilla molt bona.

Els que he fet jo són de bacó i formatge i són molt bons. Atipen bastant, així que si són per picar amb un panet per comensal ja n’hi ha prou.

Què necessitam?

  • 300g de farina
  • 1 sobre de llevat en pols (tipus Royal)
  • 200 ml de llet
  • 2 rovells d’ou
  • 80g d’emmental ratllat
  • 50g de bacó
  • 50g de mantequilla
  • oli d’oliva
  • sal i pebre bò al gust

Per on començam?

1_Escalfar el forn a 200º

2_Tallar el bacó a daus petits.

3_Fondre la mantequilla i deixar-la refredar. Quan ja no sigui calenta, barrejar-la amb els rovells d’ou.

4_En un bol, posar-hi la farina i el llevat i incorporar-hi la barreja anterior, el bacó i el formatge.

5_Pastar-ho fins a obtenir una massa uniforme.

6_Agafar petites porcions de pasta i donar-li la forma de panets. Untar amb oli la safata del forn i col·locar-los a sobre.

7_Coure al forn durant uns 15 min aproximadament.



Anuncis

4 responses to “Panets de bacó i formatge

  • Maria Tauler

    me fan molt bona pinta… a partir d’ara tenim una altre opció a part de provolone i carpaccio! jaja! Ja és hora de provar-ho!

  • Guillem Adrover

    No ho vaig pensar a posar per aqui, però els vaig tastar i me varen agradar molt! A jo que es bacon ni me va ni me ve, me varen agradar ben molt! Li he dit a mumare i està decidida a provar de fer-los!

  • AMRigoGual

    Guida, na Roser els va fer a nes pis i van ser mel! XAPÓ!

  • culleradesdolces

    Que guay, estic molt contenta! En Guillem me va enviar una foto i tenien molt bona pinta, quan tengui un parell de fotos que sa gent m’envia faré una publicació a nes bloc!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: