Tagliatelle amb salsa de nous

Quan era petita i em preguntaven quin era el meu plat preferit, sempre contestava: pasta!

I quin plat de pasta? Doncs han anat canviat al llarg dels anys. I és que podriem dir que la pasta és l’ingredient més versàtil que trobarem dins la cuina. Combina amb gairabé tot, des de verdures i formatge fins a carn i peix. És igual de bona servida amb una salsa simple i econòmica com amb una extravagant i luxosa. A més, la podem preparar com a plat principal, com a entrant o com a ensalada.

Avui serà un plat molt senzill de fer i diferent, que és molt original, i tan tan senzill de fer que no hi ha excusa per a fer un plat de pasta diferent.

Què necessitam?

Per a 4 persones:

  • 25g de pa ratllat
  • 350g de nous trossejades
  • 2 grans d’all
  • 4 cullerades de llet
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 85g de formatge fresc o crema de formatge (jo he utilitzat crema de formatge)
  • 150ml de nata líquida
  • 400g de tagliatelle
  • sal i pebre bò

Per on començam?

1_Disposar en un morter el pa ratllat, les nous, els alls, la llet, l’oli i el formatge, i ho picam bé fins a obtenir una past

a homogènia (a mi m’agrada que hi hagi trossos de nous). També es pot triturar amb el robot de cuina.

2_Llavors, incorporar la nata per a que la consistencia de la salsa sigui espessa. Posar-hi sal i pebre bò.

3_Bollir la pasta fins que estigui al dente.

4_Escórrer la pasta i disposar-la en una font, on hi abocarem la salsa per sobre. S’ha de mesclar bé i servir de seguida.

Anuncis

7 responses to “Tagliatelle amb salsa de nous

  • Josep

    Vaia puta liiiiiiiio! Jajajaja! Esper que cualque dia m’ho faguis així ho podre provar…! Mmmmmmm

    Firmat: DJ Kangoo

  • Sebastià Barceló

    Pinta bastant bé, això en temps d’examens es una cosa que un se pot permetre fer! És una cosa a tenir en compte per jo ara mateix 😉

  • Marina

    mmmm, quina bona pinta…ja es perque no m’agrada sa nata, que sino… Cada dia te superes mes titi!!! i a veure quan fas es postre per qualqu que no sigui en Tomeu… que es de Mallorca tambe els volem provar…jajajaja ejem!

  • culleradesdolces

    Gracis a tots tres!! A veure si ho provau de fer i m’ho enviau per mail, i jo puc publicar una foto vostra!!

    • Sebastià Barceló

      m’agrada s’idea, no passis pena que en acabar es examens jo també mi posaré un dia i ja t’enviaré qualca foto 😉

  • marta morales

    Aquesta recepta l’apunto a coses pendents! No esborris mai aquest blog, o desapareixerà una part important del meu receptari!jajaja
    Crec que vaig a imprimir-me’n unes quantes!

  • culleradesdolces

    Gràcies Marta! que mona que ets! Estic contenta que t’agradin, si un dia vens a dinar te’n faré una de bona! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: